Huwelijkse voorwaarden
Huwelijkse voorwaarden
Op 1 januari 2018 is de Wet Beperkte gemeenschap van goederen in werking getreden. Dit houdt in dat wanneer je zonder het maken van huwelijkse voorwaarden trouwt, er van rechtswege een beperkte gemeenschap van goederen ontstaat en dus niet langer een algehele gemeenschap van goederen. Alle persoonlijke bezittingen en schulden die je vóór het huwelijk bezit, blijven alleen van jou. De bezittingen en schulden die tijdens het huwelijk worden verkregen, worden gezamenlijk. Erfenissen en schenkingen, ongeacht of deze vóór of tijdens het huwelijk worden verkregen, blijven alleen van degene die deze ontvangt (tenzij de erflater of schenker anders bepaalt).
Waarom huwelijkse voorwaarden?
Indien je wilt voorkomen dat er een beperkte gemeenschap van goederen ontstaat, dan zul je vóór het huwelijk een overeenkomst aan moeten gaan: de huwelijkse voorwaarden. Een reden om huwelijkse voorwaarden te maken is bijvoorbeeld het hebben van een onderneming of familiekapitaal dat privé moet blijven.
Ook indien je wilt trouwen in algehele gemeenschap van goederen en dus ook de bezittingen en schulden die je vóór het huwelijk bezit gemeenschappelijk moeten worden, evenals verkregen erfenissen en schenkingen (voorzover de erflater of schenker niet anders heeft bepaald), zul je voortaan huwelijkse voorwaarden moeten maken.
Actuele informatie & nieuws
Verschillende huwelijksopties: wat past bij jullie?
Als je gaat trouwen is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. In deze blog leggen we de drie belangrijkste opties helder uit, zodat je goed voorbereid je keuze kunt maken.
De NHG-grens stijgt
Afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat de NHG-grens in 2025 weer zal stijgen. Lees hier in deze blog meer over.
Een vakantiewoning in het buitenland
Een vakantiewoning in het buitenland kan belastingvoordelen bieden. In deze blog leggen we je uit welke dat precies zijn, en waar je rekening mee moet houden.
Statuten van een stichting: belang en wijzigingen uitgelegd
De statuten van een stichting; waarom zijn ze nou eigenlijk zo belangrijk en hoe wijzig je de statuten? In deze blog lees je hier meer over.
Maak kennis met Olivia
Sinds september hebben we een nieuwe communicatiemedewerkster. In deze blog maak je kennis met Olivia.
Contactgegevens
Van Elmptstraat 16.14, 9723 ZL Groningen - Postbus 1276, 9701 BG Groningen
Telefoon: (050) 312 53 70 - Fax: (050) 312 12 63 - WhatsApp: (06) 12 53 57 04 - E-mail: notaris@lambeckharms.nl - HR-nummer: 02080036